la panera dels tresors

Aquesta activitat va dirigida als infants d' entre 6 i 12 mesos i consisteix en posar al seu abast objectes quotidians fets de materials naturals com la fusta, el metall, la pell, la roba... que normalment no solen manipular. Els objectes poden ser:  petxines, carbasses seques, pinzells, respalls, culleres de fusta, claus, closques de coco, esponja natural, cadenes... que van dins d' una panera de vímet.

 

Tots aquests objectes diferents als habituals fan que estimuli l'acció de l' infant i, espontàniament agafa, manipula, explora, descobreix... a través dels seus sentits, satisfent la seva curiositat innata.

el joc heurístic

És una activitat que es dona amb infants d' entre 12 i 20 mesos i que consisteix en posar a l' abast del nen quan més quantitat de material diferent millor, com els rodets de pel.lícules, tapes de plàstic, anelles de cortines, cilindres de cartró, pots de iogurt...

 

El joc heurístic els serveix per descobrir, per investigar, per inventar... contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants.

© escola bressol patufet 2020